...

| Postat i: Allmänt, Skola
Hur orkar folk komma på rubriker till blogginlägg hela tiden? Jag har redan brist på inspiration...

Dagen i alla fall. Skola som vanligt, sen pianolektion och sen åkte jag till Malmö för att få min praolapp underskriven. Jag ska nämligen praoa på 4Sound och det ska förhoppningsvis bli kul trots att jag har långa dagar.
Nu är jag i alla fall hemma och egentligen borde jag skriva en presentation om Jan Guillou men istället startade jag ett avsnitt av Gilmore Girls...
Jaja, kollar väl lite till innan jag får försöka fixa plugget eftersom den ska vara klar imorgon... Måndag

| Postat i: Allmänt, Nörderi
Måndag idag... en dag som aldrig är speciellt rolig. Började med bild, sen hade vi musik, sen so och sen var jag tvungen att sticka till tandläkaren eftersom jag har en lös tand. Det gick bra, men tanden är lös och jag ska dit igen om en måndag. Tillbaks till skolan där jag satt och pratade med en kompis i typ en halvtimme innan vi hade samling om slutade. Efter skolan stack jag till stan med Emma för att hämta min iphone som har varit inne på lagning och sen passade vi på att ta en fika. Här hemma har jag bara fixat med mobilen och sen kollat på ett avsnitt av Gilmore Girls.
 
Gilmore Girls
 
På tal om Gilmore Girls. Någonting jag verkligen vill ha just nu, och förmodligen en av de sakerna som kommer stå högst upp på min önskelista, är Gilmore Girls the complete collection. Det var inte längesen jag började kolla på GG och jag är fortfarande bara i början av första säsongen så den boxen hade varit perfekt för mig. Hoppas verkligen att jag får den.
 
Gilmore Girls - The Complete Collection (42 disc) (DVD)
 
 
 
 
 

Kort inlägg bara

| Postat i: Allmänt
Idag har det inte hänt speciellt mycket. Söndagar brukar vara rätt lugna dagar för mig. Började med att jag kollade på ett avsnitt av Gilmore Girls och fick lite damp på min dator eftersom skärmen slutade fungera två gånger i rad, därför sitter jag nu med min laptop. Efter det gjorde jag klart mattesteget jag håller på med och sen åt familjen våfflor till lunch. Sen skulle jag egentligen ha gjort svenska men istället satt jag mig och läste en bok och kollade upp böcker att skriva på en önskelista till jul. Nu framåt kvällen duschade jag och vid 6 stack jag bort till 4H där vi har replokal för att ha gitarrlektion med C. Varken han eller V var dock där så jag hade lektion med M istället men det gick bra det med. Efter ungefär en timme kom C och V dit med pizzorna som de hade varit och köpt så sen satt vi i kanske en timme och åt och snackade. Eller C och M tramsade runt som de brukar. Mycket skratt och väldigt mycket misstolk.
Nu är jag i alla fall hemma igen och ska kolla på ännu ett avsnitt av Gilmore Girls innan jag ska lägga mig. Blir nog hyfsat tidig kväll idag eftersom jag har ont i huvudet och det är skola imorgon, men kommer nog ändå läsa en stund innan jag sover.
Ha det bra så hörs vi imorgon!

Bloglovin

| Postat i: Allmänt
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11311647/?claim=uj76m2rry3y">Follow my blog with Bloglovin</a>
 

Catching Fire

| Postat i: Allmänt, Nörderi
Några dagar sedan jag skrev senast nu då...
I torsdags hände inget speciellt. Vi hade bugg-examination på idrotten i skolan och efter skolan hängde jag och några kompisar på stan i väntan på att gymnasiet i stan skulle ha öppet hus. 
 
I fredags efter skolan tog jag bussen in till Malmö Central för att därifrån ta tåget upp till Helsingborg för att träffa kompisar (här kan ni hitta en av mina kompisars blogg). Vi skulle nämligen gå och se Catching Fire! Omg, vad vi såg fram emot den. Enligt tradition (gjort en gång innan) gick vi och åt på Subway innan filmen och sen köpte vi godis på Pistaschia (?) som är någon godis/nöt/kak-butik som bara finns i Helsingborg vad jag vet. Filmen då. Om den inte var en bra filmatisering av en bok, så vet jag inte vad som är en bra filmatisering. Det är nog en av de bästa filmatiseringarna av en bok som jag någonsin har sett. Den kändes så perfekt på något sätt. Det enda störiga under filmen var att vi precis framför oss hade två tjejer som absolut inte kunde hålla käften. Med jämna mellanrum snackade de rätt så högt och tjejerna pratade i mobil och allt också. Åh... varför kan inte såna människor bara sluta gå på bio.
 
Efter filmen tog vi i alla fall bussen hem till en av tjejerna och där snackade vi en massa innan vi la oss för att sova. Hela natten fightades jag och en av dem om täcket och jag tror inte att någon av oss sov speciellt bra, men medans vi var vakna hade vi kul i alla fall. 
På morgonen stack vi till en av tjejernas gymnasie, Tycho Brahe, för att de hade öppet hus och hon var tvungen att vara där så vi hängde med. Så hela förmiddagen stalkade vi henne. Haha, nä, inte riktigt. Det var kul, vi snackade med hennes kompisar, åt pepparkakor och lite sånt. När det var slut och vi hade gjort ett snabbt besök på LBS hamnade vi åter en gång på Subway. Där satt vi i typ 2 timmar och snackade och åt. Lite efter 4 gick tåget som jag var tvungen att åka med så vi var tvungna att säga hejdå. 1 timmes tåg, 30 minuter på Malmö Central med en Gingerbread Latte från Starbucks och 1 timmes buss senare var jag hemma. 
 
Det roliga med de här två tjejerna är att den ena har jag bara träffat 4 gånger och den andra har jag bara träffat 3 gånger och ändå verkar folk tro att vi har känt varandra hur länge som helst. Första gången vi träffades var när jag åkte upp till Helsingborg för att se City of Bones med dem. När vi berättade för en av tjejens kompisar på gymnasiet att vi hade lärt känna varandra via twitter fattade han inte riktigt hur det gick till. Vi gav honom heller aldrig ett bra svar på hur vi lärde känna varandra. 
 
Nu ska jag i alla fall kolla på 50 års jubileums avsnittet av Doctor Who och jag är sjukt taggad!
 
 
 
 

Nu är jag här igen...

| Postat i: Allmänt, Musik, Skola
Hej!
Ännu en dag som har bestått av skola... så klart... Nu måste jag hitta information om kompositören till stycket jag ska spela ikväll och sen måste jag väl göra klar vår musikuppgift till skolan.
Ikväll är det alltså solistkonsert och jag är redan nu väldigt nervös eftersom jag är först. Men ska i alla fall försöka övertala pappa att ta med sig sin kamera så kan jag kanske lägga in lite bilder från konserten efteråt.
 

Dagen

| Postat i: Musik, Skola
Hej!
Min dag har bestått av skola, pianolektion och när jag kom hem började jag plugga nästan direkt. Om man inte räknar med pauser för att kolla facebook, twitter och för att äta så har jag pluggat sedan dess. Anledningen är att vi har så sjukt mycket i skolan känns det som nu. Imorgon har jag en debatt på engelska om odödlighet, på torsdag ska en musikuppgift in och på fredag ska två talanalyser in. Just nu är det musiken jag arbetar med, eftersom den känns viktigast. Under tiden lyssnar jag på The Beatles eftersom jag tycker de är bra inspiration till uppgiften. Vi ska nämligen "skapa" två band från valfria årtionde och ett av mina band ska ha blivit inspirerade av bl.a The Beatles. Nu har jag bara ett band och en jämnförelse kvar att skriva... önska mig lycka till!
 
 
Eftersom min Spotify för tillfället inte funkar får jag använda mig av youtube. 
Imorgon har jag solistkonsert på tvärflöjten så måste hitta lite intressant fakta om kompositören till stycket jag ska spela. Kom på det precis så blir nog lite panikletande ikväll eller imorgon direkt efter skolan.
 
Bye!

Första inlägget

| Postat i: Allmänt, Bandstuff
Hej, jag heter Johanna och bor utanför Trelleborg i södra Sverige. Mitt liv består för det mesta av musik, läsning, vänner och allmänt nördande. När jag var yngre hade jag en blogg som jag senare tröttnade på, men jag tänker inte länka till den bloggen eftersom den är gammal. Sen bokbloggade jag i ungefär 1,5 år. Nu har jag tagit en paus från bokbloggandet och av någon anledning kom iden om att börja blogga vanligt upp i mitt huvud. Så nu provar jag. Kan inte lova regelbundna inlägg eller intressanta inlägg. Jag kommer skriva om vad som intresserar mig och vad som händer i mitt liv. Eftersom jag, som sagt, inte bokbloggar för tillfället kan det bli att det kommer ett och annat inlägg om något "nördigt" typ böcker eller 50 års jubileumsavsnittet av Doctor Who som jag vill se, men kommer inte få åka till Danmark bara pga det. 
 
Nu ska jag i alla fall snart gå iväg för att möta min kompis vid bussen eftersom vi ska repa med bandet som vi har. Vi får väl se hur mycket rep det blir eftersom vi huvudsakligen ska prata, men lite spelande blir det nog ändå. 
 
Som avslut bjuder jag på en bild från älskade England. Jag har för mig att jag tog den här bilden i bussen när vi åkte till Bath. 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

| Postat i: Allmänt

Mitt första inlägg.